Warning: Undefined property: Wp_Custom_Register_Login_Loader::$shortcodes in /customers/2/7/b/kulturkaravane.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wp-custom-register-login/includes/class-wp-custom-register-login-loader.php on line 96 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/2/7/b/kulturkaravane.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wp-custom-register-login/includes/class-wp-custom-register-login-loader.php:96) in /customers/2/7/b/kulturkaravane.dk/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 710 SoMe - elever fra 10´eren Mors har været journalister for en dag - Kulturkaravane Nord 2020

Anders Have Espersen

43 år

Skjelholmvej 3

Historiker/Museumsdirektør

Han har valgt at bo i Nykøbing på grund af naturen, trygheden og fordi det er tæt på arbejdet. Det der fylder i hans hverdag er arbejdet, børnene, fodbold og netflix. Han tænker mest over arbejde og hans børn. Han har valgt at bo her fordi der er meget ro og meget trykt og gratis nem parkering. Om fem år er der mere tid til arbejde og børn fylder mindre.

Lavet af: Fatema, Heviar og Rasmus


“Jeg elsker mit job og har arbejdet her i Nykøbing mors 2 år og har inden arbejdet som farvehandler i 25 år. Jeg har flere uddannelser men det er den her jeg holder mest af. I min fritid elsker jeg at gå i skoven med min hund. Hvis jeg selv skulle vælge min yndlingsfarve for tiden er det helt klart pudder rosa, som er den i ser på billedet”

Lavet af oliver skov og emma , ida kruse


Lilly Josefsen blomsterhandler  

“Jeg er rigtig glad for at arbejde her i madam tusindfryd og har været her i 3 år, og beskæftiger mig rigtig meget med at gå ture i skoven og stranden for at samle ting som fx kogler, muslinger, blade og mange andre ting. Jeg arbejde før hos jysk som chef men blev afskediget, og viste ikke så meget om blomster, kendte kun 4 slags og ligepludeselig mange flere”

Lavet af oliver skov og emma , ida kruse


Jeg er Jwan

Jeg elsker min familie. Jeg er i Danmark nu, fordi mit land er i krig, og jeg vil gerne en uddannelse Commerce. Jeg bor i Nykøbing Mors, fordi det er et godt sted, og jeg har gode venner. Jeg er interesseret i at være med mine venner og have det sjovt. Jeg går på en dejlig skole. Jeg har også mit job i min by, og jeg synes, at mit job betyder for mig. Snart skal jeg begynde med at tage kørekort. Efter jeg fået min kørekort, skal jeg flytte til Holstebro.


Maria Breddam Slæggerup

Jeg har boet i Århus. Jeg flyttede til Nykøbing Mors for ca. halvandet år siden, fordi mit job er her. Jeg arbejder på museet i her i Nykøbing. Jeg synes, Nykøbing er godt sted. Naturen er god. Jeg kan lide at sejle. Mine interesser er at sejle og læse. Min familie bor i Århus. Så jeg ser ikke min familie så tit. Men nogle gange kører jeg til Århus i weekenderne for at besøge dem.


Vi fik også interviewet Lærke, som går på 10’eren. Vi fik at vide, at hun er rigtig glad for går på 10’eren, fordi hun synes, der er godt sammenhold, og at mennesker der går her respekterer hinanden.

Hun ville også anbefale 10’eren til andre, fordi man lærer forskellige mennesker at kende, og lærerne er meget hjælpsomme og nemme at snakke med, hvis man har nogle problemer.

Vi spurgte hende, hvad hun synes om, der går rygter om, at man ikke laver noget fornuftigt i 10’eren. Der var hun så uenig, fordi hun synes, at det er ikke kun lærerne, der skal have styr på at lære elever noget. Man skal også selv insistere på at lære noget.

Lavet af Lærke, Supriya og Maja


Vi var nede i Spar og interviewe Helle, som er souschef i Spar. Vi fik at vide, at hun er flyttet fra Skive, fordi hun fik en kæreste her og blev rigtig glad for at bo her. Hun er glad for at bo på Mors, fordi det bl.a gave hende en ny start på det hele.

Helle har ingen uddannelse men fik arbejde hos Spar for 5 år siden. Hun havde ingen erfaring inden for faget.

Jobbet som souschef er ind imellem hårdt, fordi der kommer mange nye varer, der skal sættes på hylderne, og oven i det er chefen sygemeldt for tiden.

Det der gør hende glad for at arbejde hos Spar er også, at hun dagligt snakker med de mange forskellige kunder, der kommer i butikken.

Lavet af Lærke, Supriya og Maja


Jeg hedder Ibrahim Taleb, og jeg er 25 år gammel. Jeg er uddannet HG i 2 år. Jeg har arbejdet i pizzeria siden 2006. Grundet til at jeg elsker at arbejde i pizzarier, er fordi jeg kan godt lide lave mad og snakke med kunder, og vi medarbejdere har det sjovt sammen på arbejdet. Mors er en lille ø, og den er dejlig. For at være ærlig; pizzarier er et sjovt sted at arbejde. Det kan være stressende nogle gange, men det skal man ikke tænke på. Det går væk. Min storebror overtog Sole Mio pizzeria i 2004. Jeg overtog det selv i 2014.

Af Mohamad Khaled, Frederik Clausen og Mathias Ellidshøj


Hej jeg hedder Betina Dencker, jeg bor i Nykøbing Mors og jeg ejer butikken DenckerDeluxe som ligger i Havnegade Nykøbing Mors. Jeg bor på mors da jeg er opvokset her, det er et dejligt sted, jeg har boet i København men ”ude godt hjemme bedst”. Jeg ønsker at være tæt på min familie.

Hvis jeg skal anbefale nogen at flytte til mors, så vil jeg anbefale at flytte til Nykøbing Syd byen. Jeg vil anbefale det fordi, der er lækker natur og søde naboer. Når jeg har fri fra arbejde, handler jeg ind, laver mad, passer min familie, går til lidt sport og husker at se mine venner.

Hvis jeg skulle vise mors frem ville jeg tage dem med i bilen op til Nordmors og vise naturen frem for eksempel Hanklit.

Butikken

jeg har valgt at lægge min butik her da, min mand, familie er i denne by og det er dejligt ikke skal pendle, min butik er en kjolebutik, med farverige kjoler og anderledes print, vi går op i at det skal være lidt retro, den er startet op som en net butik, DenckerDeluxe er primære en webshop, og butikken i Nykøbing fungerer primær som et lager, det er primæraldersgruppen 35-55år. Det ved vi da vi har lavet en marketingsundersøgelse.

Lavet af: Sallie Nielsen, Sidsel Skriver, Mia Amalie Tøfting Mogensen


Navn: Henriette, Alder: 43 år, Bosted: Skive

Hvad er Allekalær? Det står for at alle kan lære. Man kan lære at læse og få hjælp til sproget. Man tager udgangspunkt i bogstavernes lyde. Hun har en søn som er ordblind, han får hjælp til at lære at læse. De har en læsetrappe som kan hjælpe en. Hendes søn skulle så starte helt forfra med simple lyde.

Der er ingen aldersbegrænsning på Allekalær, så de for både unge og ældre ind. Det er meget individuel med hvor man starter, noget starter fra trappetrin 3, for at man kan knække læsekoden.

Hvorfor har du lige præcis valgt Allekalær? Hun har valgt det fordi, det er en ny læsemetode, som har skabt rigtig meget resultat, man har testet rigtig mange mennesker. Og det er specielt ved dem som har svært ved at knække den læsekode. De kigger på hver enkelte elev, som for 1 til 1 undervisning, så de kan få den hjælp som de nu skal have. Hvis de ikke for den undervisning, så er der nogen der vil sidde og gemme sig og så vil læreren tænke at de ikke kan så meget og så tror de heller ikke så meget på dem selv.

Interviewer: Lina Skov, Notater: Emmelie Kristensen, Fotograf: Nour


Navn: Lina Skov

Alder: 16 år

Bosted: Nykøbing Mors

Jeg hedder Lina jeg er 16 år og bor på mors jeg er glad for at bo på mors fordi det er et dejligt og roligt sted det jeg elsker allermeste at lave er at ride en dejlig lang tur i skoven på min søde pony Musse for det får mig til at slap af når der sker meget om mig og min hverdag.

Interviewer: Lina Skov, Notater: Emmelie Kristensen, Fotograf: Nour


Navn Sarah

Hvor bor ? Jeg bor på Efterskolevej, men flytter snart i eget hus med min kæreste

Hvad er godt ved at bo på Mors ?  Der er fx gratis bus, og alle kender alle og der er kort til butikkerne

Hvad er dine fremtids planer? Jeg vil gerne til Thisted og studere

Kan du udleve dine drømme på Mors ? Det er nok svært at finde mit drømmejob her, men jeg vil gerne blive boende her.

Hvad er dit ynglings sted på Mors?  Det er at sidde på toppen af Hanklit og kigge ud over vandet og ned på stranden


Jeg bord i Sundby og kan godt lide, at her på Mors kender alle hinanden. Jeg ved ikke endnu, hvad jeg gerne vil lave i fremtiden, og det er ikke sikkert at det kan lykkes her på Mors. Lige nu er jeg glad for at bo her, men måske skal jeg flytte væk senere. Det bedste ved Mors er Øster Jølby, pizza og min bil.


Mit navn er Jonas

Jeg kan godt lide at bo der hvor jeg bor for der ikke så langt til skole og venner

Skolen videospil fylder meget i min hverdag

Jeg tænker mest på mine vener til dagligt

Mine forældre, lillebror og jeg blev enige om at flytte til Nykøbing for at komme tættere på alting

Hvis jeg skulle fremhæve noget fra Nykøbing ville det nok være fodboldbanerne og så er der rigtig mange pizzeriaer

Jeg står op omkring kl 6.00 og tager i skole kl 8.00 hvor så kl 13.30 når jeg kommer hjem for jeg lidt at spise og så går jeg op og spiller lidt ps4. Om fem år ser jeg mig selv bo i Herning og er tømmer.

Lavet af Emil, Jonas Hansen, Rasmus


Mit navn er Mikkel

Jeg kan godt lide at vi i denne kommune/Nykøbing er at vi sorterer affaldet  så vi er miljøvenlige.

I min hverdag tænker jeg meget på min kæreste og at vi passer ordenligt på vores miljø.

Jeg har valgt at bo i Nykøbing fordi jeg arbejder her men er opvokset i Skive.

Hvis jeg skulle anbefale Nykøbing ville jeg nok fremhæve at det var en ø, hvor man har bedre mulighed for at lære folk bedre at kende.

I min hverdag står jeg op, går på arbejde, får fri, laver mad og så når jeg har lavet det og spist det, så slapper jeg af.

Fotograf: Emil HKA

At tage noter: Emil HKA

Intervieweren: Rasmus F